castoropollux

Not just another WordPress site

Finns det en Tokvänster..

with 5 comments

.

Finns det en Tokvänster..

Det kan ju betraktas som tänkvärt att mördarhögern trots sina prestationer och offer längs två decenniers historia knappast existerar. Inte ens som raka spår betraktat. Hur svårt kan det vara att följa dem mot horisonten om man inte är rejält närsynt. Inte är då självkritik den största eller bästa egenskapen bland dessa existenser.. Förmågan att se det som inte finns och tala om vad det kunde varit får sägas vara fantastisk. Trolldomarna ska bara fungera…

”…skillnaden mellan SD och de vänsterextrema är ju att tokvänstern tycks vimla av knäppgökar”.

De senaste åren har visat att SD’s kapacitet vida överstiger det förväntade..

I kommentarer till http://maukonen.wordpress.com/2013/11/06/att-inte-vilja-ta-debatten-utan-istallet-ta-en-tarta/?replytocom=15392#respond  så tas begreppet tokvänster som intäkt på att politisk opposition kan omintetgöras och förlöjligas på alla sätt. Elefanten i rummet verkar inte vara deras problem utan skiten den lämnar skulle tillhöra någon annan. Som politiskt medel är ju tårtning harmlöst jämfört med det våld som presteras från andra sidan och alltid på rasistisk grund om inte annat förakt för mänskliga värden och rättigheter är för handen. Människosynen är så låg att man helst har andra att begå de bestialiska brotten för att slippa skulden själva. Det är därför man argumenterar med så låga mänskliga värden. Det är också därför man apterar egna bomber för att det politiska budskapet ska stå klart att man har en våldsam politisk fiende. Terror i stort och i smått har ju alltid haft samma ursprung. Det har varit extremhögerns ursäkt att ta till våld och hårda metoder. Ruskigt ĺikt nutiden om man får vara fräck….

Till försvar anförs att sd  haft ”ett folkligt stöd och de har fått mandat genom demokratiska val”. Det fick Hitler också. Vad gäller personpåhopp, otrevligheter, trakasserier, hot, våld och mord tar rasismen och extremhögern priset. Ingen i vänstern har mördat för sin politiska åsikt. Det har däremot högerextrema gjort under två decennier nu och de är väl ditt ansvar om ”tokvänstern” skulle vara mitt. Dessutom ska ju vänstern lastas för vad maktmissbruk och mord i andra länder fört med sig. För att inte tala om hur befogat just massmord och bombningar blir om det gäller en påstådd fiende.. Talet om och förståelsen för demokrati och dess spelregler är vida avlägset bland grupper som inte kan skilja på sak och person.. Den historiska streckgubbstekniken må väl passa ett outvecklat sinne men någon gång kanske man måste växa upp..

Om inte privatiseringen har en odemokratisk kärna i sig såväl som att förta och omintetgöra arbetsrätten, trygghetslagarna, arbetsrätten och välfärden skulle få lika katastrofala följder som i USA så vet jag inte om du kan avgöra vad som är demokrati… Det är ju mest en fråga om begreppet ska betraktas som ett halvfullt glas eller halvtomt. Det kanske bara är vatten inte ens vin.. Att alliansen står för den politiken är inte så konstigt, eftersom deras företrädare var mot demokrati och rättigheter redan i ett annat decennium. Varför SD ska stötta alliansen i så övervägande delar av omröstningar att de passera hälften med god marginal kan ju inte vara en tillfällighet. I dessa tider av nedskärningar kris och sociala katastrofer är det ett grovt politiskt bedrägeri. De har ju ändå tagit sig dit på rasistiska grunder och på den politiska avbilden att alla andra partier sviker. (sjuklöver) En politisk argumentation som förväntas ge dem tur bland valfläskets feta kanter….

Dessutom kan ju de flesta undra varför flyktingen som offer ändå ska klandras för vad privata intressen drar in ifrån flyktingkommersen. Eller ska vi peka på de bedrägliga arbetstillfällena, de oförsäkrades utsatta positioner mot arbetsskador och obefintliga löner? Någon vill ha deras arbete, men vill inte respektera dem…. Den rasistiska enögdheten göder herr Åkesson till fullo med sitt odemokratiska uttalande, om att flyktingar kostar pengar som måste tas från vård,skola,omsorg. Det är oerhört billig retorik i billig slips och så talar man till det lägsta av människan. Ingen frågar sig varför? Det kunde ju H också och Åkesson tycker uppenbarligen att det är lite kallt och ensamt på toppen för det gamla spöket.  När väl spöket sagt sitt på den tiden och fått folk att tro den urvattnade varianten av demokrati, en hink i ansiktet,  kom hjulen igång som om någon drömt en trettiotalskris av umbäranden, arbetslöshet och svårtider.. Tiderna är sig inte lika, det är kanske de politiska bedrägerierna och den ekonomiska vinningen av kriserna som liknar ett annat helvete, skapat av giriga intressen för snöd ekonomisk vinning….

Sila inte mygg och svälj kameler. Utförsäljningen, jobbskatteavdraget, miljardrullningen utomlands och ner i fickorna och allt annat verkar inte kosta någonting inte heller det privata näringslivets huggsexa på intäkter och strippningen av Moder Svea… Cykeln är din.. Om enstaka individer kastar sten så är de enskilda stenkastande individer. Det är högerns extrema som tagit till vapen och offren ligger där… Det ser du väl!

Det vore ju väl om rasism, förakt och hat i ohelig demokratisk allians kastat i ansiktet på befolkningen kunde betraktas som blott gräddtårta…

Satis Potato, ”avskalad nog” kan väl beteckna det genomskinliga som obarmhärtigt avslöjar den politiska skammens innehåll och cirkus. Strumporna kompletterar bilden… SD är inget enfrågeparti. Det är ett ensvarsparti. Som politisk spegel är det berett att svika och krossa sina anhängare redan nu, det tyder ju omröstningarna på och den verkliga tårtan väntar dem som ändå tro och hoppas. Den har säkert ruttnat då.. Likt Vilks blir det en tavla för tavlans egen skull..Den politiska bombhunden levererar rasismens egna förmågor själva med närmast religiös övertygelse.. De är väl avundsjuka och missunnsamma..

Med den simplaste definitionen och enklaste matematik ser vi åtta klöver i buketten. Svenskarna har med Åkessons definition av retorik och röstningstaktik tur som har fått Reinfeldt, ändå blir de lurade.. Om S&M stod för politisk offentlig bashing av lagom underhållande konfrontatorisk modell och till intet förpliktande annat än gemensam sovplats mellan ronderna, så sitter Åkesson och svettas med Reinfeldt i den politiskt bastuhettan, medan hela Sveriges fundament står för bränslet. Det kan bara sluta med en kalldusch och en gammal unken tårta.. Det är Åkessons retorik som skär sig i den hederliga grädden… Tårtan längtar väl hem…

Plötsligt tonar Povels ”Jag diggar dig…” ”Potatis gillar potatis” ”Du riggar dig flott”.

………………………………………………………

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Eftersom jag ser att du hedrat mig genom att citera valda delar av kommentarer jag gjort på en annan blogg hoppas jag att jag får möjligheten att lämna en kommentar här utan att denna refuseras.

  De citat du valt ur mina kommenater är helt tagna ur sitt sammanhang så kontexten och de konklusioner du drar är ju att jag pådyvlas en åsikt jag inte har. Du angriper ”bombhögern” med argument att de är minsann inte bättre än tokvänstern och det kan jag i vissa fall hålla med om. Men mina kommentarer handlar inte om vilka sympatier man har för höger eller eller vänster, de handlar om att vi har lagar och förordningar och att alla är lika inför dem, det finns inga ursäkter för att vissa anser sig kunna stå över dem och det finns inga undantag när våldshandlingar skulle vara legitima. Att jag har att accepetara att SD fått sina mandat genom demokratiska val betyder inte att jag sympatiserar med SD för det gör jag sannerligen inte, dock har jag att respektera demokratin och vill jag ha ändring så är det valurnan som gäller, inte gatstenen eller järnröret.
  Om du försvarar våldshandlingar med att ”de andra är inte bättre” så ok, det är din åsikt. Min är att våld i någon form inte är acceptabelt öht. Lika lite som jag anser det är ok att tokvänstersympatisörer kastar gatsten tycker jag att det inte är ok att vissa tokstollar från SD springer runt på stan och svingar järnrör. Men om du anser att det är ok att slänga tårta på folk vars åsikter du inte delar så är det ditt val, oavsett är det ett lagbrott, att ha en åsikt är en rättighet som är förankrad i grundlagen, oavsett.
  För övrigt anser jag att denna diskussion kan avslutas här eftersom alla diskussiomer som faller under Godwins lag inte kan leda till något konstruktivt.

  Butter

  9 november, 2013 at 11:23

  • Jag har då aldrig antytt att andras våld skulle vara befogat eller rättfärdigat. Snarare är det ju så att ”tokvänster” garanterar repressivt våld och kanske förebyggande också… Huruvida det av ett parti som SD är att ha en åsikt på demokratins grund är ju det vi diskuterar… Perspektivet och argumenten följer inga normala linjer eller mänskliga värden.. Dessutom spär man på fördumningen med sin rasistretorik..

   Om du vill vara klipsk och klar så är ju inte greppet att kalla något för tokvänster särskilt väl valt. Vad i deras sätt är vänster? Det uppfyller ju snarare alla fördomar som kan tänkas florera om att vänster är något man kan torka sig i röven med. Ultrahögerns bästa spöken anser sig skitnöjda med att Mangs var med i V fastän att hans dåd intet hade med dess politiska program.. Om Mangs aldrig tog itu med sitt inre tryck så är han mer lik Breivik och där kan man tala om en parallell på det personliga planet. Å andra sidan kände sig Breivik inte välkommen bland rasisterna ens… Att särskilja sd-företrädares brott som enskilda exempel men inte vilja skilja ut de liknande på andra kanten är att vara förberedd med stora silen.

   Här din begynnelse;
   ”Tja man kan ju tycka vad man vill om Sverigedemokraterna men de har ju ett folkligt stöd och de har fått mandat genom demokratiska val. Sedan finns det ju några knäppskallar även inom det partiet men skillnaden mellan SD och de vänsterextrema är ju att tokvänstern tycks vimla av knäppgökar.”

   Oavsett vad jag skrev som var just en reaktion på det senare så bevisa gärna det då, så att vi läsare kan tro ditt påstående. Har partiet/vänstern framstått så tokigt som du vill anföra… Kom gärna med exempel.

   Sedan kommer det igen..;
   ”Som jag skrev tidigare, man kan tycka vad man vill om SD’s politik men de har fått sina mandat genom en demokratisk process, att kalla dem odemokratiska känns då lite långsökt. Att sedan tokvänstern väljer att argumetera genom att kasta gatstenar känns inte alls lika demokratiskt.”

   Jag har svarat också på sådant i bloggen. Om människor bär sig tokigt åt kan det ha att göra att man behandlar dem illa. Det blir ju belöningen också om man provocerar dem. Kasta sten tycker jag är dumdristigt, men kalla det tokvänster? (Ändrade meningen ”Kasta sten tycker inte jag heller är dumdristigt” som ju vart alldeles fel)

   Det här som följde borde jag närmare penetrerat;
   ”Det finns en ideologi som nästan samtliga riksdagspartier omfattar som går ut på att avskaffa demokratiska val och istället införa kvotering, samma ideologi vill också kriminalisera åsiktsfriheten. Är inte denna ideologi ett större hot mot demokratin som man borde oroa sig mera över än SD?”

   Inte gör det väl det om det inte är så att just SD stöttar den.. Det är ju förlängningen av partiets röstande i alla fall och partiprogrammet står ju inte långt efter med sin rasism.. De stöttar ju alliansen.. Dessutom hävdar sd och anhängarna att deras yttrandefrihet hotas.. Får alliansen hållas med vederbörligt bistånd från SD och näringslivet har arbetaren snart inga rättigheter.. VAlet blir väl avskaffat och rättigheterna att säga något om flaska om SD och alliansen får hållas…

   Sedan följer;

   ”Det verkar ganska uppenbart att vissa tror att demokrati betyder ”allas lika rätt” eller ökade anslag till sjukvård eller skola eller annat som leder till bättre levnadsförhållanden. Så är det inte, inte ens yttrandefriheten har något med demokrati att göra.

   Demokrati betyder majoritetsstyre och inget annat. Och anser majoriteten att vi ska ha yttrandefrihet så är beslutet, inte rättigheten i sig, att vi ska få säga vår åsikt fritt ett exempel på demokrati.

   ”Att det skall vara lika för alla oavsett vad andra tycker punkt slut” liknar mer kommunism och längre än så går det väl inte att komma från demokrati…”

   Din demokratiska och historiska bildning i hur vi fick vår riksdag och vad det ytterst handlade om fattas dig tydligen inte. är det en demokratisk rättighet att hålla alla mänskliga värden borta från demokratin? Alla måste och bör vara med och bestämma. Den representativa demokratin handlar om det, hur förvanskad den än blivit. De enda som vill spela fulspel i detta är de som tjänar grova pengar på det och det har de gjort länge.. med vederbörligt politiskt falskspel och växande korruption. Varken Ny-Demokrati eller SD har visat särskilt god vilja i att värna om demokratin utan istället utnyttjar de dess rättigheter till att ta upp ett utrymme inget etablerat parti ville ta öppet. Att kalla sig demokrater och säga en sak och göra en annan är ingen särskild vacker uppvisning så långt som sverige har kommit från folkhemmets grundtanke om allas rätt till trygghet och försörjning. Låglöneland väntar och det är likadant utformat som en gång den historiska uppvisningen i krisberoende som nassarna visade i Tyskland, men som fort rann av dem så fort socialismen i lag förbjuditś och också fackföreningarna. Sedan satte hjulen igång och pengarna kom som från ingenstans till en krigsmaskin utan like… Där har ju de övriga sett till att inte skämmas heller…

   I övrigt hänvisar jag till mina svar på http://maukonen.wordpress.com/2013/11/06/att-inte-vilja-ta-debatten-utan-istallet-ta-en-tarta/ Pådyvla och dra ur kontexten går ju bra när du och andra skriver i alla fall. Den ene är då värre än den andre. Godwins lag tjänar visst sällan det syfte den skulle. Att likna sina debattmotståndare vid otäcka kommunister är ju precis samma sak och ett lagbundet sätt att alltid driva debatten till samma punkt. Där motståndaren kan avfärdas..
   ……………………………..
   Visst har jag hälsoproblem men kan inte glädja någon med att de är som dolf antyder, det är inget jag skäms för heller. SD-anhängarna vill dock göra ont värre och antyda precis allt möjligt. Det passar ju deras påsar…. De är då alltid tomma.

   castoropollux

   9 november, 2013 at 19:33

  • Väljer att posta fortsättningen på kommentarerna / påhoppen här.

   @butter
   ”pådyvlats åsikter jag inte har”. Varför du gjort så kan jag bara spekulera om och det spelar ingen roll vad dina syften är heller men du gjorde det mig helt ovetandes” Hur kan ”ovetandes” vara fallet om jag skriver här att jag vill av hänsyn till bloggägaren fortsätta en pajkastning ni vill underhålla utan att bli spelplats på någon annans blogg….

   ”Pådyvlad” om jag uttrycker mig generellt så kanske det blir otydligt ibland vad vet jag, men själva saken var väl här, om tårta var ett angrepp på demokratin eller om SD är det och kommer löpa hela linan ut.. Landet behöver med tanke på utvecklingen en bromskloss det är då märkligt att inget just sd gör tyder på att de vill ta det ansvaret.. Ord är en sak men röstad har de gjort på alliansen. De vill väl göra folk är mer besvikna och rasande och skylla vänstern för att bakar tårta.. Det måste vara en stor besvikelse för det terrorberedda Sverige att det värsta som kan hända är tårtning. Gud så våldsamt..

   Den ensidiga debatten försiggick ju trots allt här. Vänstern är inte och har inte varit våldsam i Sveriges historia. Sett till den önskade bilden fattas inte misstankar om att mycket som skett önskades tillskrivas den av krafter som ville avväpna och misskreditera arbetarens kamp för bättre villkor…
   ……………….
   Ser att jag tyvärr blandat ihop era påståenden med varandra. Så är det med koncentrationssvårigheter. Även om det kommit till rätt avsändare kan jag ju förstå att inte ens det hade hjälpt…. Det blandas friskt av er och efter eget gottfinnande och mer än mig.. Om ni vill försvara krafter som sällan eller aldrig spelat så fult på den svenska politisk scenen är det ju ert problem.. Försök inte få mig att framstå som det..
   ……………………
   @dolf. Europols siffror kan ju inte stämma vad gäller högerns extrema=0? Det är ju mycket mer än så bara i Sverige…. Mord, brandattentat flyktingförläggningar, mord på homosexuella, hatbrott, Stockholm osv…….. Räknas det inte som terror(?) ja inte mot politiker… Det är väl det enda som eu räknar som befolkning..

   Polisen brukar ju provocera fram folks ilska så att kvoterna och förväntningarna fylls… De högerextrema kunde ju i Muteborg fly fram och tillbaka genom polisleden och det är väl ingen dålig uppvisning av lagens långa arm…. Sedan kryddade de verkligheten med att manipulera bevisning och den framlagda videon som bekräftelse på hur långt armen sitter från det polisiära förståndet.. Världshistorien och deras podradio kan lära en allt om hur vänstern/befolkningen ska vara slagpåse och syndabock i nutid och det är väl en aktuell lektion om nutidshistoria som kan vara användbar när man helst vill tro att det spökar.. Varför folk ska vara rädda för politikerna/myndigheterna är ju ingen gåta direkt..

   Man kan ju säga att de önskar sig en viss bekräftelse på sina fördomar och där är flera inte sena att inte skilja sig från mängden..

   castoropollux

   10 november, 2013 at 15:15

  • Eftersom maukonen som är för yttrandefrihet och försvarar allas rätt till den inte tar in mina inlägg så hamnar det här.

   @Butter @Dolf.
   Inlägget ja… Kommentarerna runt något helt annat utfördes ändå ämnet till trots om mig och kommunism och ja jag vet inte vad jag plötsligt var skyldig till utom att ha bakat…

   Visst ville jag fortsätta någon annanstans… Med all respekt för bloggägaren. De fick dock sina pajer och tårtor godkända oavsett de personliga kränkningarna..

   Tårtan handlar väl om vad som kan tänkas vara acceptabelt i en demokrati. Det skadar inte, som protest förutom tvätten och den snopna minen som kanske ska klä även usel politisk vilja kan ju ifrågasättas på många andra sätt. Ingen påstår att detta är det bästa, men den som tänjer demokratins grundvalar å det värsta är ju inte tårtkastaren utan Åke och alliansen i uppenbart samförstånd… Den förra skadar inte som stenkastning vilket jag inte heller tycker är en passande metod.

   Dolf. Titta på dina egna grepp och steg om ”guilt by association”… Anser man att SD har rättigheter gör man sig skyldig till uppenbara felgrepp.. Listan på tokvänsterns företrädare har ingen sett ännu..

   Blir jag anklagad här av andra som uttryckligen vill misskreditera och förvrida min vilja och mitt sinne ska deras kommentarer eller frågor inte heller godkännas.. Det handlar ju om yttrandefrihet. Det är visst inte så noga, det är en större tårta…
   ……………

   Påståendet ”Vänstern vimlar av knäppgökar” saknar fortfarande svar och någon lista har inte presenterats annat ett mentalt hembygge om förutfattade meningar som slungas kring som sten…

   Detta är inte mitt sista ord i saken om yttrandefrihet. 😀

   castoropollux

   10 november, 2013 at 15:16

  • Eftersom glåporden och antydningarna inte så tårtolika fortsätter hagla på http://maukonen.wordpress.com/2013/11/06/att-inte-vilja-ta-debatten-utan-istallet-ta-en-tarta/#comment-15499 Så får den som vill kolla yttrandefrihetens allra fräckaste försvarare alldeles själva… En tårta är en tårta hur den än är bakad eller hur. Utom som en produkt av dålig fantasi och förutfattade meningar..

   castoropollux

   10 november, 2013 at 15:22


Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: