castoropollux

Not just another WordPress site

Die Dumme Schweden..

leave a comment »

.

Die Dumme Schweden..

Gud vad det gapas om våld, hot och förakt ifrån SD-anhängarna. Texten nedan används i gaphalsghettots allra mest högljudda vrål. Att sd-anhängare inte kan läsa och tar allt bokstavligt, miss och vantolkar när det passar är ju ingen nyhet. Timbuktu’s text genomfors av samma kortklippta svidande nagelfarning som alltid kommer väl till pass när något offer ska brännmärkas på långt håll. Trångsynen vet inga gränser när rasismen och hatet vädrar morgonluft utan att ha öppnat fönstren..

”Vet vad du tänker nu men du vet hur det går för dom
Som kommer hit och låter som Jimmie Åkesson
Dom som skiter i blatten, vill ha svinen vid makten
Så gå och slipa kniven och skicka grisen till slakten”,

Att sd röstat för och stöttat alliansens politik oftare än sossarna måste ju alarmera hopen, men det verkar det inte göra? Den principen har ju försatt Sverige i det förfall det sedan länge befinner sig. De ”svin” som åsyftas kan ju tolkas som Jimmy och anhanget, men handlar solklart om den politik som alltmer föröder demokratisk välfärd. Att SD stödjer den fortsatt förödelsen och privatiseringen borde skrämma bort de flesta sd-anhängare men så sker inte, de verkar förblindade av sitt hat och sitt förakt. Misshunden och avhunden passar varandra som om de hade genetiska band och var uppfödda i samma kennel. Ursäkta tavlan och målningen, men bomba andra med hundbilder går ju bra. Rörelsen själv har ju godkänt Vilk’s uttryckssätt och man ska ju inte döma hunden efter de slitna håren ens, om han saknar koppel och skattebricka… men har sprängkraft.

Timbuktu’s text rönte samma mangling i förutsedd och önskad form. Inte ens artistens försök att förklara ”dunka gul och blå” som en ångande sexuell handling lyfte raden och de misshagliga förstånden till den humorfyllda nivå den hörde hemma. Inget hjälpte de som inte ville bromsa sitt hat och sitt korkade förakt. Våldets ursäkter är tydligen ett kärt ämne och formen för att vara och förbli en looser verkat inte ha några gränser annat än just tvångströjan, skygglapparna och omöjligheten. Allt som kan försvara hat och förakt, tom någon annans påstådda, används för att elda på sinnen som gärna ger och vill ha utlopp för sina personliga besvikelser.. Att inte ens leta efter möjligheten att förändra sitt liv är ju att ge upp det och ha nära till desperationen. Inte för att den känns främmande, men att inte vilja tända ljuset ens, utan tjurigt sitta kvar i mörkret kan ju liksom se självförvållat ut. Alla som hittar ett hopp vill hålla sig till det. Att anse inget finns bjuder verkligen cynism och skadeglädje till ett en ensidig bjudning med en likaledes trist och avslagen efterrätt.

.

Att bildspråket inte har någon som helst ingång i vissa sinnen är ju beklagligt. Ändå går det djupare och konkretare in i medvetanden och meddelar sig tydligare än många ord. När välsvarvade stjärnor klär upp sig för fest säger de ”Dressed to kill” hur reagerar dessa som helst och främst hoppar i galen tunna på det? är dessa för våld eller handlar symboliken om något bildligt men knappast bokstavligt? Vad betyder förresten ”Mördande reklam”? Är det ett exempel på Sveriges mindre hedrande vapenförsäljning? ”Allting går att sälja med mördande reklam” betydde ju något helt annat och ändå låg allvaret i budskapet. De som borde förstått såg sig dels, inga val ha, ville inte bli hindrade att välja heller utan gick mer eller mindre ”lustmördade” rakt i fällorna och det lider väl vår verklighet av idag också.. Marknaden mördar alla bestående ideal för att kunna släppa fram en tsunami av säljbara och lönande ting. Att den befintliga kulturen går under kan ju bara bli tydligt om det rör vår föda. Att sjukdomsfallen växer eller svämmar över i svallet av denna tidens skräpmat, lastas en okänd och främmande gud för. De egna ödesdigra valen finns ingen medvetenhet eller ansvar kring. Ansvaret har aldrig varit deras eget och ve dem som påkallade behärskning eller faror. Då hotades friheten…  Eftersom inget ätes som inte smakat gott finns ju inget att ifrågasätta. Med tanke på hur rödgrön röra kan omintetgöra förnuft och god vilja synes den ensidiga menyn politiken levererar svara väl för vad gapande sinnen sväljer så mycket de kan av..

Tillkommer gör oförmågan till att se en destruktiv självbild. Viljan att ta lagen i egna händer är lika stor som hos vilken taliban/maktgalen person som helst. Metoderna, sätten och principerna håller samma gudlöshet och samma ointresse för andras rättigheter och för demokratin. Fast utan det religiösa elementet. Att talibaner bara representerar sig själv och allra minst en gud bekymrar ju inte våra inhemska förmågor. De ser inte de förvridna idealen som det yttersta beviset på förtryck utan på hur en okänd främmande gud möjligtvis kan skönjas i sin värsta skepnad. Bristen på självkritik hindrar ju inte vår egen kulturella högljudda gaphalselit från att anamma alla grundsatser för att ta saken i sina egna händer. Om det sedan är sanningen de naglar fast i en lämplig position kvittar lika.. Det inneboende monstret tar ju ingen hänsyn till person. När sanningarna formas utifrån vanföreställningar, fördomar och inskränkthet kommer de ju aldrig avvika från de krumma idealen. Det är därför dessa enögda sinnen kan använda ”kommunist” som skällsord. Den svartvita världen kräver ju inget annat bekräftelserna på de egna lagrade fördomarna.  ”Guilt by association” blir en alldeles egen universell princip och ständig referens för desperationen. Att slippa skilja på sak och person gör omdömeslösheten den tjänst de skriker efter i alla sammanhang. Essensen, det grova rep de gärna lägger om halsen på andra är ju också det egna fallrepet. Någon självbild som oh store gud skulle likna självkritik, vill man ju inte veta av eller låtsas om.

Är det ett trollslag att JK inte fann något att invända? Kanske den korkade anmälan kan ge en vink om hur det är ställt också med rättsmedvetandet.. Med en vindögd blick och tillika sinne som förvrider verkligheten efter eget ”behag” kan vi nog vara säkra på att partiet själva och särskilt anhängarna kanske är det största hotet mot demokratin.. Det finns det ju folk som redan hävdar och ingen vettig människa kan finna någon anledning att betvivla farhågorna.. Våra lodräta rebeller

Written by CastoroPollux

3 januari, 2014 den 13:37

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: