castoropollux

Not just another WordPress site

Uppgraderad till äkta Svordom

leave a comment »

.

Uppgraderad till äkta Svordom

Förr kunde man säga järnvägar utan att svära ordentligt men som att vara lite fin i kanten och inte säga något fult. Då sade man Järnvägar. I spåren av en utveckling knappast värd namnet har Järnvägar verkligen blivit det helvete man vill referera till när hammaren träffar tummen, den nymålade listen kletar av sig på skjortan. Skylla på gamla regeringar går ju an men det var ju inte vad de gjorde som orsakat alla dessa fel utan det är var anslagen tagit vägen istället för att hamna i spåren.. I bästa fall borde vi haft några stolpskott i administrationen men inte ens där träffade de.. Istället rostade varenda en sönder för tidens tand och det bristande underhållet. Försöker man följa pengarna spårade hela verksamheten ur för flera år sedan.. Samma sorts folk har ju gjort som sina företrädare och visat vad verksamheten kan mjölkas på när man vill sko sig och profitera på staten/skattebetalarna och där är näringslivet o så tvivelaktiga experter. Åratal av ideell verksamhet i ett lönsamt perspektiv har aldrig varit så dyrt som i deras händer. S formade sig efter näringslivets önskemål att driva både posten och Telia efter lönsamhetsdrömmar och se hur det gick. Posten är nog det mest anorektiska verk som kan uppbringas och SJ följt av Trafikverket skäms inte i det sällskapet heller sas. Det är bara verkligheten som kan sägas stå i kontrast med de upprepade höga och vackra  idealen. Bagdagd Bobs finns precis överallt där korruptionen haft stolt resning.

Var i hela världen kan fågel Fenix egentligen vara mest likt ett urtidsdjur? Vem har återställt helvetet från dess undanskymda plats om inte vinstintressen och privatiseringens giriga små ödlor med krokodilgaddar och stora svalg.  Ingen har väl någonsin önskat att det går så illa för andra som nu! Det i riket har KD varit med och röstat fram.. Guds egen lilla politiska hand har onekligen knutits till stål i charlatanernas grepp. Befriaren bar friheten i sin näbb och löften i sina klor, men avgrunden har öppnat sig alltmer.. Aldrig har politiken varit så flyktig som nu.. Ändå påstås det att den var värre förr.. Det fungerar väl alltid så när vingarna bara var till för dem… Lust och hägring stor.. ökenlandskapet breder ut sig, guldet i skattkistorna blir till sand.. Saudi knackar på och vill ha mer än te.. De vill bredda öknen så att fler känner ”marken” hotande lätt ge vika under fötterna.

Nu när demokratin står lika grym som vilken annan makt så är det väl ekot av atombomben som hunnit ifatt utvecklingen. Dånet från den garanterar att inget förändrats det är bara informationsflödet som hindras. Sanningen är alltid ett hot mot lögnen och maktens missbruk. Den har alltid offrat det bästa för stora vinster och totalitär makt.. Därför se vi de fetaste svin med ännu större plånböcker torna upp sig bland maktens taburetter..Raka spåret har lett dem dit, lika raka spår leder alla pengar bort ifrån verksamheten.. Lobbytomerad politik kan ju knappast tjäna någon annan än folkets.. Munnens vida och breda löftesrika bekännelser slår alla omöjliga rekord.

Annonser

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: