castoropollux

Not just another WordPress site

Om fördumningen ska ha rätt näring måste man lita på LRF.

leave a comment »

.

Om fördumningen ska ha rätt näring måste man vara med i LRF.

Att protestera på en köttfri dag med att servera hamburgare, ”för att  bli snygg”, är ju att flytta fokus från det väsentliga. Dagens media. Sveriges Radio Det kan ju vara betryggande att veta att LRF inte alls står på konsumentens sida. Inte står för hälsa och välstånd på konsumentsidan utan på produktionssidan. Kanske en princip att applicera på allt de hävdar, påstår och säger…  Iofs inget konstigt om man inte sänker sina skepp med självklara dumheter. Förslagenhet kanske når över den låga nivån en gång, än att vädja till folks ytliga ideal. LRF verkar med kampanjen ha förhoppningar att köpgruppen inte ska tänka på hälsan, utan blott på utseendet. En vacker tanke utan några som helst djupare resonemang… Att fåfängan spridit sig inom LRF är väl kanske inte så konstigt. Det borde ge och gör väl avtryck i verksamheten.

Hur blir de kommande kampanjerna om GMO-odlingar?  Skall vi odla äta GMO för att bli förståndiga? LRF’s ungdomsförbund har varit på kurs hos Monsanto och de måste väl blivit tagna av multimiljardärjättens frankensteinlika verksamhet. Ytliga argument biter sig säkert in i avkomman som i de vuxnas representanter. Konsumentperspektivet består kanske mest av en springa i de höga murarna och mot resten av verkligheten. Det är ingen hejd på galenskapen längre. Larmen om GMO-produktion, konsumtion  och dess följder går inte att leka med iaf. Monsanto som riktat in sig att stämma alla de kan hitta fragment av sin föda hos visar på en osmaklig inställning till vår föda som de tydligen med patenterad teknik kan kalla sin… Att LRF-ungdom åker på visit och utbildning där kan ju tyda på en förfärande verklighetsflykt. Väl hemkomna rapar de iaf Monsantoargument, som om de svalt hela menyn. Det maktfullkomliga Monsanto bidrar inte till svälten som de påstår, de underhåller den. Känt är ju bondens argument för att inte spruta ett av sina fält. Den potatisen ska vi äta själva….

”Anden är villig men köttet är svagt”. De bibliska orden är kanske inte anpassade för sammanhanget, men det är ju inte genmanipulerad föda heller. Principen däremot är en garant för ett växande och fatalt misstag i skapelsen. Att låta den fria viljan ta utvecklingen och slå den i järn för att släpa verkligheten in i ett samhälle där Monsanto bestämmer vad vi ska äta… Det är otäckt att bli sannspådd och ana att ugglorna i mossen redan är döda.. De spökar i tillvarons ytterkanter som påminnelser om att tänka efter före, innan det är försent..

Tidigt och sent vaknar syndarna.. Alliansen och LRF går i sömnen.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/tvinga-inte-fram-genmanipulerad-mat_3302658.svd

.

Written by CastoroPollux

1 februari, 2014 den 11:37

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: