castoropollux

Not just another WordPress site

2000 patienter per läkare i Jönköpings Län?

leave a comment »

.

2000 patienter per läkare i Jönköpings Län?

På Smålandsnytt ligger nyheten som hotande moln på Smålands Jerusalems Himmel. Gud har tydligen överlämnat omsorgen om mänskligheten i självgoda händer.

Det finns alltså ett samband mellan de höga förskrivningarna av lugnande mediciner i Jönköpings Län och det stora antalet patienter knutna till varje  Läkare. Tillgång och efterfrågan kallas det väl.. Vad som är lönsamt är det som styr vårdfilosofin om nu rena vinstintressen kan ha något med filosofi att göra.. Läkar-eden är ju redan bortglömd för större och mer lönsamma intressen..

Den stötande vårdskandalen med fallet Nora är absolut ingen storm i ett vattenglas. Vad som uttrycks om känslor ”är inget vi jobbar med” av en hänsynslös ägare, psykiater och vårdansvarig har ju praktiserat av de flesta inom vårdapparaten under trettio år. Hönan och ägget eller alla de förekommande äggen ur samma korg har ju sina självklara orsaker.. Vad annat än att glömma gömma alla trauman som orsakat lidande gynnar  medicinförsäljningen..! Bortglömda och förträngda minnen blir ju en lönsam business för plågan av de ursprungliga problemen upphör ju aldrig om de inte får adekvat uppmärksamhet och en möjlighet att bearbetas. Utan där i själens källare fortsätter de att öka sitt tryck och utgöra grunden för ett fortsatt behov av mediciner..

Annonser

Written by CastoroPollux

11 februari, 2014 den 20:44

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: