castoropollux

Not just another WordPress site

Vem stänker mest?

leave a comment »

.

Vem stänker mest?

I det starka ljuset av utredningarna kring matförgiftning så påstås det med emfas och synnerligen speciellt allvar att det är toaletterna som stänker avföring när de spolas. Under ett helt liv har undertecknad använt spoltoalett och åtminstone två gånger per dag använt bekvämligheten utan av vara klädda annat än i underkläder.  Inte någonsin har ett enda stänk hamnat på benen….

Sedan intervjuas den ansvarige för den paraplyorganisation som företräder livsmedelsproducenterna och här ska vi se att det stänker vilt och utan hänsyn annat än till de egna leden. Argumentet att gå strängare fram  med kraftfullare kontroll av ”bäst före datum” förkastas med argumentet att då ökar kassationen. Är jag den enda som hör vad som sägs. Matförgiftningar är inget problem i producenternas ögon eller öron eftersom svinnet skulle bli så mycket större.. Vi ska alltså tacka sjukvården och andra ansvariga i de rasslande kedjorna för att vi fått ett uddlöst begrepp som ”vinterkräksjuka” som vilseledande diagnos, pekande ingenstans än anonymitetens intet, om bakteriernas och kräkningarnas ursprung.. Grattis till producentledet… Ska vi säga 10-0 i den uppgjorda matchen och på walk over. Något annat kan inte övergreppet och metodiken inte kallas. Vi kan ju vara vissa om att GMO-födan inte kommer möta något särskilt motstånd från ett etablissemang som låter konsumenterna hamna utanför listan av de respekterade i s allvarliga fall som matförgiftning och den enda felkällan är producentledet och den bristfälliga hanteringen. Att vi kan finna fel i lagring och förvaring är ju ingen konst för den alerte.. I fallet med Listeria växer ju den även i kyla vilket lägger hela ansvaret på producentledet..

Att bristande kontroll och släpphänt översyn tydligen drar till sim mindre nogräknade på producentsidan borde ju leda till ringande i stora och tunga larmklockor. Istället anpassar man tillsynsmyndigheternas resurser så att de inte har tid att störa den unkna matproduktionen, djurhållningen, transporterna och matsvineriet.

.

Written by CastoroPollux

27 februari, 2014 den 12:34

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: