castoropollux

Not just another WordPress site

Adaktusson intervjuar kwast

leave a comment »

.

Adaktusson intervjuar kwast

..och sopar rent framför en besudlad dörr.

http://www.expressen.se/kultur/ratt-att-granska/

Att Adaktusson missat att den gode gamle kriminalaren Jan Olsson lämnade Quickutredningen på ett tidigt stadium ovillig att delta i cirkusen borde stå som ett bålverk för den journalistiskt anstrukne Adaktusson. Att gräva bland bland egna och andras förutfattade meningar och fördomar kanske är ett lätthanterligt exekverat yrkesrelaterat jobb men särskilt imponerande är det ju inte.. Att förbli djävulens advokat och utan förbehåll påstå att Quick inte är oskyldig trots resningarna,  förfaller till en hemsk logik. Den politiska karriären må ju vara ohotad av det, men vem förvånas? KD behöver alla förmågor de kan få tag i… och lyckas gör de verkligen. Partiet som kan låta som om det aldrig varit i kontakt med någon källa, som kan förvandla det finaste vin till vatten måste ju tillskansa sig de bästa förmågor. Det kommer givetvis garantera att partiet lever upp till alla sina förväntningar och då blir ingen besviken..

Godtycket är en praktisk tjänare och lättsam springpojke som dirigeras vant av både polis och socialtjänst. I lasagnens tidevarv kan vi se det som en häst som alldeles för många rider på. Både socialen, polisen och rättsväsendet har ratat åsnan som transportmedel. Det finns ju ingen anledning för dem att vara ödmjuka eller respektfulla. Redan examensdagen kanske fyllde dem med allt de ansåg sig behöva för framtida karriärer.. En rundtur på en lika full lastbil kan ju få den mest inbitne tvivlare att hoppas på framgång. Det är bara att lägga i en högre växel så kommer framgångarnas milstenar passera som suddiga hastighetsbegränsningar..

Att Adaktusson sällar sig till gruppen övertygande som Lambertz vilken ställer utom all tvivel att Sture Bergwall må vara friad, men kan vara skyldig är en riktigt ärbar hyllning till samma godtycke som ovan. Häxjakternas logik bleknar och varför skulle framtiden inte vilja överträffa dumheterna från förr? Det gäller ju bara att hitta folk till galenskaperna så går det som en lättfotad dans. Att röra fast mark, ett golv eller ett fundament som verkar stadigt måste ju flagrant undvikas. Hur skulle det se ut om teorierna såg som tagna ur sinnet, luften eller vakuumet ut? En helig ko har det sämre än godtyckets hemkära husdjur. Nog måste en sådan existens vårdas och äras såsom den bara sådant bör..

Att förundersökningen i Quickutredningarna hade ”slaskat” 13 pärmar som innehöll en hel del uppgifter som hade friat Tomas Quick måste väl kallas både undangömd, bortglömd och framförallt hemlig(-hållen). Meningen var ju att ingen skulle upptäcka att den skyldige och syndabocken var helt oskyldig och bl.a. hade alibi för tidpunkten vid brotten. Att som Adaktusson påstå att Quick inte kan vara oskyldig ändå kräver stor tro på en övertygelse och en kvast som ivrigt sopar rent framför egen dörr..

http://www.dn.se/debatt/material-som-kunde-fria-quick-gomdes-av-polisen/

.

Det här grävde jag enkelt och snabbt fram åt Adaktusson.

http://www.magasinetparagraf.se/kronikor/lovsang-till-en-gravare

..och jag saknar utbildning, saknar för övrigt allt som kunde garantera mig ett jobb på en välavlönad plats..

Se det, är ju bara alldeles för mycket.

.

Written by CastoroPollux

5 juni, 2014 den 15:51

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: