castoropollux

Not just another WordPress site

Vinster i välfärden?

leave a comment »

.

Vinster i välfärden?

Fakta är väl att den ”privata skolan” fullständigt förstört utbildningssystemet som den sista spiken i kistan och skapat förutsättningen och fortsättningen på ett allt mer segregerat samhälle. Att en stor del av skolpengen hamnat utomlands går inte komma ifrån och där infinner sig bekräftelsen på att få företag vill kännas vis sitt hemland och bidra till dess stabilitet. Snarare syns beteendet likna det oansvariga trettitalets kapitalism, som hellre flydde fältet än bidrog till landets tillväxt. För att sedan komma tillbaka och klaga på vilka som tagit över och stjäla tillbaka det… Stölden av Moder Sveas rikedom är ju inte mindre nu i denna vår kolsvarta revolution… Det lite Alice i Underlandet.. Det är inte klokt vilka otäcka liv vi haft med staten som garant för vår trygghet, medan intet överträffar alla mardrömmar vi kan ha haft.. Det enda vi saknar mot den skakande verkligheten är väl mer medicin..

Eftersom man också lyckats skända vårdidealen för att vinna kontroll och makt syns krossandet och misskötseln av järnvägen bara bekräfta vad vinstideal för med sig och att spåren leder åt helvete med lika stor iver att hålla vinsterna och trycket uppe oavsett vart det barkar.. Det enda som kan lysa upp en sådan marknad skulle väl vara en självförstörande nukleär planta.. Plantor verkar ha tagit över hela vår värld och särskilt den svenska delen av ett europeiskt paradis.

Varför vi skulle byta ut tryggheten och framtidsutsikterna mot en riktig tavla vars enda motiv är vinst, ramar väl in verket likt eu’s höga murar till skydd mot marknadsdjurets existens där det kan sluka godtyckligt och under skydd av lagar som berättigar dess natur och gör invändningar olagliga..

Det måste gå fortare åt helvete. Det gör det i alla andra länder som släppt alla tyglar och struntat i konsekvenserna.

Nog har nedskärningarna inom domstolarna, stängningarna av Tings och Hovrätter gett rättshaveriet ett folklikt och mångfacetterat ansikte.. Utvecklingen har bråttom att nå sina drömska mål och ska inte  få störas vanligt folks bekymmer. Småbrottsligheten har av Reinfeldt fått ett alldeles obetydligt namn och så behandlar polisen den.. det betyder ju att den kan öka utan att någon på myndigheten bekymrar sig… Bugande för övermaktens krav på oavlåtlig lojalitet mot större välklädda skurkar. Fattas väl bara att polismyndigheten likt John Wayne skjuter sig ut ur problematiken att det inte längre finns plats för långdragna brottmål eller utredningar hos myndigheten och domstolarna..

Annonser

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: