castoropollux

Not just another WordPress site

Israels aggressiva politik är lika gudomlig som nassarnas

with 3 comments

.

Israels aggressiva politik är lika gudomlig som nassarnas

Gestapos knep att skrämma befolkningar i land de ockuperat, var att straffa varje soldats död med att skjuta tio eller fler medborgare. Att fascism och nazism inte gör skillnad i sitt förakt för andra är ingen nyhet. Det konstiga är att Israels på något sätt skulle vara gudomligt och okränkbart.. Ändamålet helgar ju som bekant medlen.. även de otillåtna. Det har lärts ut i flera otäcka krig och ockupationer… krig föder krig och vill man helst ha ett är det bara att börja skjuta. Att Gaza förlorar, avslöjar att krafter Israel helst vill ha satt igång hela föreställningen. Att Hamas sitter i förhandlingar visar på att krafter vill sabotera och omöjliggöra fred…

Att mångdubbelt fler ska drabbas varenda gång Israel ska hämnas ser ju inte naturligt ut annat än för ett onaturligt sinne. Det bibliska öga för öga har tagits till nya nivåer, bekräftande allt hat ingen kunde föreställa sig. Hur Hamas kan sätta igång och skjuta mot Israel kan ju ifrågasättas. Resultatet brukar alltid bli detsamma, fruktansvärda vedergällningar med alla medel och med samma resultat. Så vad tycker Gazaborna om att Hamas ser till att garantera att Israel kan slösa ammunition och dödlig demokrati på de boende i Gaza? Om det ens är Hamas som ligger bakom.

Kidnappningen av de tre judiska ungdomarna sades ju vara Hamas verk. Trots att det skedde på av Israel kontrollerat område… Varför Hamas mitt under pågående fredsprocess och nyfunna samarbete skulle förstöra alla möjligheter till fortsatt dialog kan ju ingen annan än krigshetsaren Israel förklara. Att kriga för fred eller frihet har alltid missbrukats av suspekta krafter.. Israels utvidgning kan ju inte annat än bromsas av fred och nog ser allt ut som att det är det minsta hökarna vill ha.. Att bli kusligt lik sina förföljare och utrotare är en uppvisning i dålig smak och dåligt minne… Att sedan överlevare för nassarnas otrotningar boende i Israel protesterar mot att bli använda som ursäkt för våld, förtryck, fördrivning och utrotning förföljs i sitt eget land säger väl det mesta om att principerna avhelgats för länge sedan..

1100 platser har Israel flygbombat. Att det fanns så många terrorister i Gaza? Sedan år 2000 har 1500 barn dött i Gaza pga Israels attacker och mördandet fortsätter…

Tongångarna från S är inte som de brukade vara. Redan regeringen Persson vände den yviga kappan efter vinden och nu står Sverige där vid skampålen och där är rösterna bara ekon av maktmissbrukets argument.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/konflikten-i-gaza_3733364.svd?sidan=21 Mördandet av Gazabor är Hamas fel? Förstörandet av bosättningen, att bomba 1100 platser är Hamas fel. Så hade nassarna uttryckt det också……..

Övriga kommentarer känns mer adekvata och verklighetstrogna. Något S borde inse inte bara för sitt bästa..

http://www.svt.se/opinion/gaza-i-groteskt-underlage   http://www.etc.se/utrikes/israel-fortsatter-attackerna-mot-gaza   http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19217598.ab

Written by CastoroPollux

15 juli, 2014 den 12:04

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Som vanligt…ensidig kritik, samtidigt som du blundar för Hamas illdåd.

  carlosknuten

  15 juli, 2014 at 13:23

  • Men blundar du inte för det märkliga faktum att tre personer kidnappas på Israelkontrollerat område och Israel påstår att de är säkra på vem det är och anklagar Hamas som själva säger sig inte vara inblandade! De kan ju vara skyldiga, men de kan också vara oskyldiga. Det finns faktiskt två alternativ. Eftersom Israels bästa vänner inte tror att de kan vara manipulerade och att terrorstämpeln fungerar så att ingen varken ska eller kan tro dessa blir ju sanningen lite väl ohygglig och allt för lättfunnen.. Vem talar sanning och vem ljuger? Ja, är det verkligen självklart? Lögner för att anfalla är ju inget nytt och skäl för att anfalla har ju konstruerats förr… Det heliga landets hökar har varit ett mördarband ända från start och det borde väl få de heliga att ge upp sitt stöd för en nation som så konsekvent och rasistiskt återupprättar apartheid som om det var normalt.

   Varför man griper 800 hundra människor, föröder och plundrar deras hem när man som Israel påstår sig ha bevis på vilka de skyldiga är visar de själva vad Illdåd och guilt by association är. Kräver inte du att skyldiga grips och att andra går fria. Hur ser dessa bevis ut om 800 människor grips och om det i sig inte var en krigsförklaring, vad är då en? Du är en blind rasist och jämmerligt värre eftersom du anser dig ha gud på din sida. Det gör ju dig till en förfärlig individ.

   För krigshetsaren däremot faller ju argumenten som de frön de behöver. Vem i Gaza skulle vilja att Israel bombar igen? Vem i Gaza skulle kidnappa för att omedelbart döda och därmed förlora favör och förhandlingsläge? Dessutom satt alltså Hamas för första gången i fredsförhandlingar, så för Israels gottfinnande riskerade de bli av med en fiende. Efter bombningarna i Gaza kan de vara säkra på att bitterheten kommer ge den växt Israel själv sått… Israel har aldrig viljat ha fred. De vill ha krig och då måste de ”uppmuntra” den andan.

   Nu när vi vet att Engelska militärförband åkte omkring och sköt människor i Belfast och påstod att det IRA’s terroraktioner går ju ljuset upp om hur en civiliserad nation kan bete sig för att upprätthålla folks avsky och skrämma människor till tro och övertygelse synes politiken inte ens där alltid vara så korrekt eller förutsättningslös.

   Redan Torsten Ehrenmark rapporterade hur kriget på NordIrland inte kunde vara ett religionskrig och skådande de faktiska förhållandena kunde ju vem som helst inse att det var bara ett grepp för att få bort intresset att kalla det religionskrig.

   Terrorstämpeln fungerar likadant. Man kan alltså döda även fredstrevare både bokstavligen och bildligen eftersom terrorstämpelns svärta förstör alla debatter om vad som är rätt och fel. Att sedan alla krig gynnar Israeles utvidgning och fred faktiskt saktar ner kan ju ingen bli särskilt förvånad över det faktisk kan skrivas på varenda nästipp som sträcker sig utanför ett begränsat och korttänkt medvetande. Om terrorn rättfärdigar vilka metoder som helst och det verkar det ju göra så är det vi själva som bedriver terror under förtecken att vara goda. Ändamålet helgar även de ohyggliga medlen och det kan vi väl inte varken godkänna eller acceptera.. För om det bara handlar om att få oss att sluta tänka har manipuleringen lyckats…

   Jag är inte emot Israel som land annat än att dess skapande inte gick rätt till och den gud som säger att man kan ta andras land, egendom ljuger. Jag har inget mot judar heller om de inte är beväpnade och hotar, men där är villkoren desamma som för alla andra. Det borde alla förstå. Varför Jesus sa ”omskär edra hjärtan och omvänden eder” visar väl kanske att kniven inte garanterar en övertygelse, inte självklara rättigheter, inte garanterar ägande, utan bara ett övermod. Tro kan tydligen stiga alla människor åt huvudet…

   Post Dramatisk Dress passar verkligen förtryckarna som utgör det bästa beviset att man kan bli lik sina förföljare bara man anstränger sig för att glömma hur det var att råka illa ut. Nu tror ju inte jag att det gått till så. Man använder bara förföljelserna som ursäkt och har aldrig varit i närheten av att veta hur det varit att utsättas för förtryck, förföljelser och utrotning. Då skulle man inte upprepa det eller förfölja de som en gång flydde som protesterar mot Israels våldsamma politik mot Palestinier..

   castoropollux

   16 juli, 2014 at 21:31

  • Begår Israel inga Illdåd? Är du blind?

   castoropollux

   17 juli, 2014 at 11:51


Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: