castoropollux

Not just another WordPress site

Robin Williams funnen död.

leave a comment »

.

Robin Williams funnen död.

Det är en tung sorg som drabbar en inför beskedet att Robin Williams inte bara är död, utan valt att ta sitt liv. Han borde ju orkat leva och fått höra lovorden, uppskattningen och tacksamheten över vad han levererat genom åren i enastående rollprestationer.

Hur framgången kanske blev en egen fälla som blev omöjlig att leva i är ju en tragik. Inte hade väl publiken omänskliga krav på prestationer utan tog väl emot allt med öppna armar och sinnen. Barnen har förlorat en ytterligt varm och tillgiven fader. Sorgen och saknaden måtte vara outsägligt kraftfull. Kanske blev kroppen själv för mycket kämpandes med droger och mycket missbruk. Kanske blev legalt bruk för mycket. Kemisk utbrändhet har nu konstaterats efter långt bruk av de nya så lovande preparaten. God hälsa och ett längre liv motsvaras ju inte av kemiska experiment av blott lönsamt intresserade bolag. Inte heller känns de karaktärs förvridna drag som medicinerna faktisk framkallar. De flesta våldshandlingar mot sig själv och andra har faktiskt hänt under influens av antimedicin. Hur vården i sig kan anse sig stå utan ansvar kan bara de lättförtjänta inkomsterna förklara.. Att statistiken borde skrämma kvittar tydligen och ansvaret för det lastar iaf vården kvickt patienterna för..

Gunnar Ekelöfs ”Det som är botten i dig är botten också i andra.” kunde ju hjälpa oss att dela vår vånda och smärta, men hindrar oss i stället, eftersom vi tycker oss stolta och känner oss så främmande och avskiljda. Tillvarons paradis alltså något som verkar nära men upplevs avlägset särskiljer oss från samhörigheten och tvingar oss bära livets värsta upplevelser själva och dit hör väl kraven på att prestera, vara framgångsrik, lycklig och inte minst rolig.. Vill inte leverera några överord eller vara märkvärdig heller, vetandes hur sorg och smärta känns och att vi/jag sällan delar den med andra eller ens ger luft åt våra barnasinnens innersta känsla av vånda och smärta.. Så dör vi i förtid i envishet eller skyndar på processen när lasset blivit tillräckligt stort, kanske övermäktigt.. Tyngden och känslan av mörker är givetvis inget att förakta, utan att verkligen skrämmas av vilka förödande beslut som fattas i dessa lägen. Så tåras våra ögon över att främlingsskapet i universum är så utbrett och så hörbart som ett enda skri och inget annat viljande än uppmärksamhet.

Framgångens saga kanske inte är det den framställs som, utan ett helvete istället.. Den har iaf sugit musten ur ett otal stjärnor och fått dem att dala och slockna. Det är en sorgens dag.

Written by CastoroPollux

12 augusti, 2014 den 15:36

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: