castoropollux

Not just another WordPress site

Reinfeldt maktens handgångne lakej – Det sovande Folket!

leave a comment »

.

Reinfeldt maktens handgångne lakej..

”Svenskarna är mentalt handikappade och indoktrinerade att tro att politiker kan skapa och garantera välfärd.” 

Citatet är ur Reinfedts världsberömda bok ”Det sovande folket”. Sug på karamellen en stund.

Om en politiker av grov och rå kaliber vill ta ifrån dig välfärden, tryggheten arbetsrätten och räcka dig en mössa, så har denne statsminister/landsfader onekligen förklarat sig villig till det och demonstrerar gärna att näringslivet definitivt inte kommer upprätthålla välfärden annat än under motvilligt godtycke och ett hotande och skrämmande lojalitetstvång som i USA. Om styvmoderligt alltid haft negativ klang i det svenska språkbruket så ger ”styvfaderligt” verkligen svar på innehållsrikt tal. En politiker vars fru oblygt förklarade maken vilja bli ”landsfader” har onekligen något smalt och begränsat i blick. Så även bokens författare… Att sådan människor inte har något särskilt till övers för de andra ur befolkningens mångfald kan ju inte utgöra en hemlighet särskilt inte med sådan koncisa meningar och uttryck. Att demokratin faktisk gav oss trygghet med statens försorg hoppas alltså Denne representant att senare generationer glömt eller aldrig ens förstått.. Till det kommer väl jobbskatteavdragets godisregnande karaktär som ytterligare en bekräftelse och förklaring på det mentala tillståndet. Karamellen varar inte länge heller.

Allas rätt till utbildning, trygghet och försörjning, lagliga rättigheter har alltså undanröjts av någon som betraktar sin befolkning som liggande i dvala. I fråga om övergrepp klår ju detta det påstådda J Assange intrikat och falskeligen anklagas gör. Vi ser å andra sidan regeringen R inte vilja garantera någons trygghet eller lagliga skydd. Det kanske är symptomatiskt med en herrelös automatik. Historiskt ett återupprepat faktum i betydligt mörkare decennium.

Inte förvånande supportar SD detta partis nedrustning av välfärden och förvillar sina anhängare med rasismens tongångar. Landets domstolar har under detta Alliansmandat gjort rättshaveriet till varje domstols erfarenhet. Hur detta ska fungera för befolkningen bryr sig Reinfeldt o Co inte alls om och inte SD heller.

Annonser

Written by CastoroPollux

13 augusti, 2014 den 11:40

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: