castoropollux

Not just another WordPress site

Ett reservat för Svenskar?

leave a comment »

.

Jimmy Åkesson kunde väl annars rekommendera sandlådor åt Svenska barn. Där är alla illusionerna och skräckbilderna lika välbevarade som alla välbehövliga och inkomstbringande språngbrädor i karriären är.. Offerkoftan behöver man aldrig växa ur.

Att en del svenskar känner sig som rödskinn är något lika nytt som det är ovanligt. Att just denna grupp beter sig som vildar kan ju liksom hjälpa till att förstå dilemmat de känner. De vill bli skyddade som på ett zoo. Att lånta fjädrar har blivit något av ett signum för SD kunde ge en humoristisk touch på politiken, men tyvärr tar sig dessa på fullt allvar, när de vässar yttrandefriheten för att sticka sina kritiker, gör en lans av demokratin för att hota andra med. Att kalla sig Sverigedemokrater och inte backa upp sin benämning annat än med nationalism och rasism i en skräckfylld blandning låter agendan bli så svartvit som den är.

Kanske har problemet mer med skillnaden mellan säga och göra. Gaphalseri är ju alltid en kompensation för bristen i intelligensen. Det är ju också en bekräftelse på de egna besvikelserna och utan dem var man som anhängare kanske inte så lättledd.

Vad har ett värdekonservativt parti som sverigedemokraterna för avsikter? Ja har de röstat på Alliansen i med god marginal övervägande del av omröstningarna i riksdagen är det givetvis ett annorlunda Sverige de siktar på och en ytterligt konstig variant av demokrati. Så vad tjänar munhuggandet i Riksdagen till? Ja ett laddat och inte så vackert spel för galleriet har det ju varit precis som S en gång betedde sig och arrangerade politiken som en uppvisning, men i avgörande omröstningarna ändå röstade med M.. Tuppfäktningen i full fjäderskrud var mest en uppvisning för att det inte skulle bli uppror på läktarna.

Hur ser reservattänkandet och de hemvävda offerkoftorna på bildning då? En anekdot värd att minnas är denna. En diskussion om att på Kuba är sjukvård, utbildning gratis. I ett ganska fattigt land. Även högskoleutbildning. Jämför det med frihetens omtalade näste i väst. Där får du ingen utbildning utan pengar, du får inget mycket sjukvård heller och medicinerna är svindyra om karaktären kan skönjas i begreppet. Så vad svarar då anhängare av det svenska på den saken att utbildningen och sjukvården är gratis, medicinerna billiga, om inte med missnöje! Då kan ju inte svaret bli annat än att i den svenska skolan blir man bara gaphalsar.. Givetvis vet de inte vad de vill och tycker tydligen inte att någon annan kan bli något heller. När alla har det lika dåligt är det rättvist. Så SD’s anhängare växte upp på golvet vid godishyllorna där det skreks och protesterades på samma språk och sätt som det argumenteras nu. Det vassa skärande talet om demokrati och yttrandefrihet får sin förklaring. Oförmågan att ta reson också…

Orättvisan grundlades tidigt och förmodligen var det de som skulle vara nära och kära som fick utvecklingen att avstanna och istället formas som konstant bitterhet och djup besvikelse. Så vad gör de som inte lyckades själva med sina barn och inte växte upp? Jo de kan inte ens uppmuntra sina egna telningar att lyckas för det blir en sorglig påminnelse om de egna besvikelserna. Tragiken är ju verklig och inte att leka med, eller håna, men vem gör inte det om ”Det Nya Arbetarpartiet”. Att inte acceptera sitt öde och lägga energin på att göra det bästa trots allt är ju att förslösa sina krafter och mata besvikelserna istället. Jantelagen  befäster sin existens och sin natur.

Visst liknar det på sätt och vis föräldrafjärmande, dvs föräldrarna frånskiljer sig engagemanget från barnen och gör dem främmande för en mer normal uppväxt och trygg barndom. Att Alliansen lätt tog deras föräldrars plats med sitt ”godisregn” jobbskatteavdraget gav alla förutsättningar för att bakom ryggen på barnen riva välfärden som om den varit en tillfällig resande cirkus.

Vad måste väl med den konsekvensen presenteras som logik fastän kullerbyttorna är fler än på en cirkus? ”Invandringen är enligt Marie Stensby orsaken till en bristande sjukvård, dåliga skolresultat och bristande äldrevård.” Meningen är ju inte att man ska läsa mellan raderna men visst är rasister ”förtjusande” självbelåtna över att få ihop en mening även om den inte håller. Vad som pågår i nedrustningen av välfärden har ingenting med invandring att göra alls. ”The land of the free” visar vägen till hur verklig frihet ser ut. Friheten att inte ha en chans. Där får ingen särskilt översvallande sjukvård om de inte har ett jobb och ett ett jobb som ger dem sjukförsäkring. Där är lägsta lönen garanterad att du inte kan försörja dig på annat än tre jobb.. Landet är mångkulturellt och se hur det blir när man inte arbetar samman mot krafterna som vill sänka lönerna och fritt och för intet ta ifrån människor grundläggande rättigheter… Ska vi tro de förhoppningsfulla rasistiska prognoserna ser det ju renare ut att vara ensam lågavlönad rättslös arbetskraft i ett smalt land i Norden. Sverigevän och idiot! Jo, jag tackar för mig. Det är inte min sejdel mjöd, kopp med te heller.

De bör få sitt reservat våra ursvenskar som valde att stanna klockorna först. Vi borde ha dem samlade att titta på som varnagel om vad man som förnuftig och kulturellt bevandrad i självbevarelsedrift bör undvika för att inte bli någons slav, hund eller liknande rättslösa existens. En politisk kraft som kallar solidaritet för extremvänster kan inte vara mindre löftesrik än Alliansen.. Avhunden och misshunden kommer aldrig leda en politik åt något håll annat än med dess anhängare som oförstående och aningslösa svans.

”– Ja, vem vet. Det kanske blir så när de (invandrarna) blir nog många. Att de kommer och kollar på svenskar som man kollar på apor på Skansen.” Som om skulden för att bete sig som det inget annat fanns än driften, instinkterna som styr och skulden till det är någon annans och inte maktens?

Ett parti som störtar arbetsrätten och a-kassan i fördärvet stöder man inte i något sammanhang om man inte är av samma skrot och korn som de förstås.. Svekfulla in i märgen..

Och är det då så att man traktar efter en ledare till sina grovt tillyxade sanningar? http://wp.me/p1zCpc-7jTx Här finns redan ett reservat, ett folk, en grupp som likt bufflar lämna stora högar efter sig av doftande lämningar. Varför inte hugga sig en totempåle. Almqvist, Ekeroth, Stensby, Åkesson och alla andra skulle ju överträffa Babels torn i språklig och kulturell förvirring/språkförbistring. Den svenska inhägnade versionen blir väl babbels torn av det rätta virket.

.

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: