castoropollux

Not just another WordPress site

Kan maktmissbruk och härsklystnad bli ett gift mot sanningen?

leave a comment »

.

Kan maktmissbruk och härsklystnad bli ett gift mot sanningen?

Det påstås ofta att antisemitism grundar sig i bibelns texter ur både Ny och Gamla Testamentet. Kanske är det tolkningen av dess texter som utgör grunden för det men inte är själva texterna antisemitiska. Då har förhoppningarna nått nya nivåer. Exemplet egentliga makt och syftet med de bibliska texterna är ju att beskriva människans hunger efter makt och kontroll och vad hon/han är beredd att göra för att upprätthålla det in absurdum. Om nu någon fått rollen som Guds Egendomsfolk så är ju inte bibelns avsikt att beskriva hur hemska just de är. Det är ju att fastan på sin egen låga nivå i tolkningen av texterna. Nej det åskådliga exemplet är ju till för att visa hur långt maktmissbruk kan föra en människa såväl som ett folk ÄVEN om det har alla förutsättningar för att att det inte ska gå fel. Bibelns texter är en varning för vilka krafter som faktiskt råder och hur lätt även den mest säkra kan bli alldeles för självsäker.

Så hur är gången egentligen. Hur ser klivet ut från gamla testamentet? Hesekiel 2 är ett gott och lysande exempel på vad som menas. Är Eden och Paradiset en beskrivning av en position som övergavs för ett (med)vetande människan aldrig själv kunde hantera så kan ju fortsättningen med alla sina levande exempel på hur individen tillkämpade sig fördelar på alla möjliga sätt, inte annat än sluta i en total katastrof, när de till slut tystar och mördar sanningen. Givetvis gör ju maktmissbruket det för fulla muggar än idag. Bilden, filmen och ögonvittnet är dess största hot och elimineras nu med en allt större hastighet och tal. Visselblåsare, hjälparbetare, journalister, fotografer hamnar på listan i en omfattning aldrig förr skådad. Så krigens verkliga hantlangare tål inte närmare granskning eller bli avslöjade genom ögonvittnes beskrivningar om vad som sker. Däremot vill de gärna producera själva. Kan någon förstå hur förvanskade och tillrättalagda budskapen faktiskt är då. Att filma mördandet av en journalist är att bevisa att sanningen var det de tålde minst. Att syftet är att skrämma all journalistik bort från scenen är att vilja fortsätta utrotningen av mänskligheten såväl som sanningen till förmån för lögnens fortsatta lönsamma tillstånd.

Att just det folk som skulle bära alla löften och helst och först få sina önskningar uppfyllda finns ju inte med som ett talande exempel för att påvisa hur dåliga de är eller med vilken rätt man kan förakta dem. De finns med för att varna krafterna som kan förvanska medvetenhet och föra den mest lovande alldeles vilse. Att skilja sak från person är att vuxet betrakta villkoren för vår existens och inte låta sig luras av simpla krafter, rasism, inskränkthet eller ännu värre av de intrikata maktmissbrukarnas språk och påtvingade värderingarna.. Den som påstår att antisemitismen kan spåras ur bibeln ljuger om hur tolkningen egentligen kan förvanska källan..

Nu kan det ju inte undvikas att påtalas hur sanningen aldrig får komma nära Israels våldsamt grymma politik. Ingen kan ju påstå att den bygger på någon särskilt judisk tradition heller utom de våldsamma avsnitten i bibeln och de var ju till för att varna och är väl även gripet ur verkligheten inte mindre målande eller beskrivande. Den som vill koppla Israel till löften om alla Judars återkomst kan ju tydligen missförstå våldet som gudomligt fastän att de nya Israel åtminstone skulle komma ner ur himlen och inte vara en verklig koloss på ler/larvfötter. Den obibliska diskrepansen verkar inte bekymra en stor menighet av jasägare och här får vi väl tro att förvillelsen inte bara kan drabba ett egendomsfolk utan även de som missförstått löftena. Alla vägar bär ju till Rom och det kan ju inte vara den bästa ordningen eftersom maktmissbruket onekligen härskade där fast tydligen inte i den omfattning som det styrde den Judiska menighetens fallna härsklystna prästerskap. Den Romerska makten fann Jesus inte skyldig till ett brott ens… Om prästerskapet kan vi ju säga det att de sket fullständigt i sitt folk bara de fick behålla makten under Roms. Där hittar vi nog kärnan i fallets natur i mänsklighetens brister, strävan och inte Judendomens. Den fick alltså även i detta skräckexempel lida under sina egna härskare. Så ser väl Israel ut idag också. Om det skramlar mycket om dess politik kan det vara de härdade metalliska förutsättningarna..

Så förutsättningarna för att odla masspsykosens alla tecken på förvillelse är lika stora idag. Dessutom måste väl ändamålet helga även de ohyggligaste medlen. Man bör ha en stor förblindad tro för att bekämpa alla verkliga fakta på ett tursamt sätt. är religionen död måste den ju hållas vid liv med andra krafter än de naturliga. Det är då smedjorna glöder och hettas upp för att måla upp hotbilder och skräckinjagande beskrivningar. Fattas det exempel står man nog beredd att skapa de talande och målande exempel själv. Det gick ju bra att beskriva alla sanningen kännetecken på medmänsklighet och ödmjukhet som en enda djävulusiskt lögn. Så fröet till en beskrivning som rättfärdigar alla medel, alla handlingar bär människans i sin makthunger själv..

Inspirationen till detta kom ur Antisemitism – En Kristen Tradition

.

Annonser

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: