castoropollux

Not just another WordPress site

Lidande Polisen

leave a comment »

.

Lidande Polisen

Ja vad ska menigheten säga till polisens försvar. Rida rakt över människor…. Det är mot en hästs natur att trampa människor, de undviker det så länge de inte hotas. Lidande inga betänkligheter anfaller man till häst som ett kavalleri, svingande stenhårda batonger som om det var krig. Ska detta synas som ett tecken på allt mer militäriska lösningar på polisverksamhet? Skottlossningen omges ju inte heller den av särskilt mycket förnuft utan mest ihåliga och konstruerade ursäkter.

Så varför kallar en polismakt in en hästburen polisstyrka och ett garde till ett nazistiskt möte? Normalt sett borde det väl vara tvärtom, särskilt efter uppvisningen Kärrtorp. Särskilt om man vill värna demokratin och det får väl större delen av Sveriges befolkning vara medveten om. Att Svp inget vet eller kan om demokrati borde inte rendera dem mer polisiära, kostsamma resurser och garanterat bråk. Då ger man som ordningsmakt inga tillstånd istället. Å andra sidan befann vi oss i Malmös närhet Limhamn.. Ett stenkast från stora rasistiska staden med en poliskår som allt annat än imponerat..

Den fredliga delen av vänstern som dominerat Svensk socialism under decennier har alltid mött ifrågasättande attityder från polismyndigheten. De har fått höra hur riskerna varit överhängande för oroligheter och konflikter och därmed inte fått tillstånd ens.. Vi kan ju vara säkra på att man från fascistiskt håll var irriterade på vänsterns brist på våldstendenser. Så till den grad att SÄPOS stoltaste undercover agent och infiltratör själv ringde in bombhot…  Att ha en etablerad säkerhetstjänst agerande på det viset kan ju se komiskt ut mitt i det blodiga allvaret. Fick skräckexemplet sparken?

Att utmana våldets gärningsmän till vänster kan ju kanske locka till de bästa skräckscenarior man från ordningsmakten kan önska. Därav kan ju mycket se ut som provokationer och att leden på vänsterkanten beblandas av våldsutövare förstör ju snart takten, viljan och kraften hos en fredlig och demokratisk vänster. Så våldsverkarna spelar faktiskt polisen i händerna… Vilket ju i perspektiv är en händelse som se ut som en önsketanke.

Polisen kan inte uppfylla polislagen. De uppfyller inte lagen heller när de ger tillstånd till uttalat nazistiska partier med garanterat bråk. I alla andra fall har man inte gett tillstånd ens. Här satsar man allt inklusive militär brutal strategi. En ledare på SVD påstår att polisen agerar med demokratin som bakgrund. Javisst om ändamålen helgar de bakersta och sista medlen som tänkas kan i gränslandet till en demokrati. Två aktörer som inte håller sig ens inom lagens råmärken och väldigt lika sitt våldsbetonande sätt. Jeda mej..

Inte behöver man gå med i ett nasseparti för att få utlopp för sina våldstendenser och förakt. Det räcker att bli polis. Viljan att låta verkligheten motsvara alla mardrömmar får man på köpet. Därav blir ursäkterna till våld som en gåva från det fantasifulla ovan.. är man ovan vid vad demokrati är gör det ingenting.

Reinfeldt har fått sina stridshästar till sin politik och själv sittande på en egen blir bilden komplett eller fatal, man kan få bestämma själv…

Dessutom visar polisförbundets ordförande tänderna efter att poliser till häst ridit som ett kavalleri i krig rakt över demonstrerande människor. En dilettant i debatten är inget att räkna med och om denna brist på självkritik efter våldets kalla ansikte och grova överdrifterna, om faror står sig också så kan polisens fack om hästskor ger tur slippa de se bleka ut och med långa ansikten.

.

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: