castoropollux

Not just another WordPress site

Vem var Professor Kofi Awoonor?

leave a comment »

.

Vem var Professor Kofi Awoonor

Visst är det konstigt. Attentatet sas ha utförts av Al-Shabab, en gren till Al-Qaida… I SVT-dokumentären http://www.svtplay.se/klipp/2339280/ett-ar-efter-terrordramat-i-westgate nämns inte ens Afrikas mest kände frihetskämpe och självständighetskämpe. Att denne var det huvudsakliga offret borde ju nämnas. Det förklara mördarnas motiv och vem som var deras uppdragsgivare.. Alla de andra dog för att dölja detta faktum till att se ut som ett vansinnesdåd… De flesta politiskt betingade mord har ju den bakgrunden.  Listan över utbildningar och hans arbete är lång och läsvärd. Han var alltså en ovärderlig tillgång för demokratiska krafter i sitt land och inom hela Afrika.

http://en.wikipedia.org/wiki/Kofi_Awoonor

http://en.wikipedia.org/wiki/Westgate_shopping_mall_attack

Av ett offers bakgrund, verksamhet kan vi alltid få svar på vilka mördarna är. Likaväl som det hävdas att mordet på Anna Lind och Olof Palme inte var politiskt motiverade så vet vi att den heta potatisen skulle få mycket uppmärksamhet. För mycket helt enkelt. Anna Linds make hävdade ända till sin död att hans fru föll offer för ett politiskt betingat mord. Verkligheten vågade inte uppmärksamma det med tanke på vad det skulle få för implikationer. Vi vet ju att Ingvar Karlsson också utsattes för hot. Straxt efter han tillträtt. Det berättas att många poliser dog i Estoniakatastrofen. Polisfacket hade fest på båten den ödesdigra natten. Många av dem hade arbetat under natten O.P. mördades. Så hot och tvång styr vår politik och världspolitiken sedan flera år… Bernt Carlsson som satt på Pan Am 103. På väg att underteckna avtalet som skulle göra slut på de slavlika och urusla arbetsförhållandena i De Beers gruvor i Namibia… Som dagarna innan denna Jul varnat sin Afrikanska fru för att öppna några paket.. https://en.wikipedia.org/wiki/Bernt_Carlsson Bernt C var faktiskt inte vem som helst..

Så i vems intresse mördas en stor poet, lärare och professor vurmande för sin kultur och för sitt lands självständighet..? Något fredligare lär bli svårt att hitta. Så vad bestod hotet i? Att gjuta tro och hopp om självständighet i ett folk?

Ett märkligt faktum är att den dokumentär i SVT som sändes om angreppet identifierade många personer som lämnade vittnesmål om det i videon. Offren för kallblodiga mord visades i hemska filmsekvenser men ingen nämnde den store Frihetskämpen, FN-representanten, Ambassadören, författaren och kulturpersonligheten. Inte ett med ett ord. Terrorn blir ju så mycket lättare att förklara då och vem som planerat den..

Annonser

Written by CastoroPollux

5 oktober, 2014 den 12:33

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: