castoropollux

Not just another WordPress site

Nu när Ordet tagit död på Livet är Via Dollarrosa något att falla tillbaka på.

leave a comment »

.

Nu när Ordet tagit död på Livet är Via Dollarrosa något att falla tillbaka på

Uppdrag Gransknings senaste reportage om en Kristen Församling i Sverige ger syner för sägner. Pensioner, skattefria medel och en församling som inte vet hur det går till att skinna gud på miljoner.. Avståndet till Jesus är långt. Via Dolorosa, lidandets väg, har man skippat för ett förmånligare alternativ. Fast egentligen får man spott och spe nu i efterhand. Det kan ju inte vara en brist att det går likadant för dem som för frälsaren. Det kostar bara lite mer.

Varför lida själv när andra kan stå för den saken?

Kommer någon ihåg de himmelska pastorslönerna i Knutby? Shoppingresor till London? Gud är generös mot sina egoister. I privatiseringens mörka andemakt kan vi se var det hela började eka och efterklangen är något i hästväg. Om nu någon fattar galoppen…

Ondskans andemakter, välfärden och alltihop försvann med några böner..

Livets Ord fick ”två tusen år” att bli som en dag igår när de återinförde förmåner för vissa, sig själva och lät andra betala.. Det är precis det landskap Jesus uppträdde i och vände ut och in på…. För att genomskåda maktens fula metoder att använda gud för att sko sig på andra med..

Fast visst är det väl märkligt hur det går till i CIA’s överhettade tankesmedjor! Sveriges frikyrkoförsamlingar behövde läras att både krig och astronomiska vinster ändå är gudomligt. Nog var det ett misstag att skicka hit en profet som påstod han varit kommunist och nu älskade pengar. Humor är svårt nere i bunkern.. Internskämten går liksom inte hem och låter som om de suttit inne i femtio år.

När nu tidens löständer fått gnaga på det religiösa medvetandet har ledaren plötsligt fått för sig att den forna arvfienden är det nya andliga hemmet.. Barnaskapets gud ropar på sin tjänare. Kom ihåg vad jag skrev om överhettade tankesmedjor.

Katolska kyrkan  tar emot alla syndare med öppna armar..

Written by CastoroPollux

26 november, 2015 den 20:26

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: