castoropollux

Not just another WordPress site

Idioter anser att nässelvatten orsakar bladmögel….

leave a comment »

Idioter anser att nässelvatten orsakar bladmögel….

Den som läst hur nässelvatten verkligen fungerar inser att idioter ska fortsätta med det de brukar, inte begripa någonting.

Så här lyder beskrivningen av effekten av nässelvatten. Spätt 1 till 10, en liter nässelvatten späds med tio delar vatten. Duschas över bladen när solen gått ner eftersom fotosyntesen inte får vara aktiv, för då bränns bladen. Vad händer med växten som fått nässelvatten? Jo rotmassan ökar sju(7) gånger och det syns på allt som finns ovan jord. Givetvis fungerar det på rotgrönsaker också..

Vad gör de mindre förståndiga? Jo de gödslar ”friskt” som förut och upptäcker att bara ett flödigt regn kan få bladmöglet att breda ut sig. Att sedan plantan som fått nässelvatten tillgodogör sig näring på ett effektivare sätt har de aldrig brytt sig om att ta reda på eller förstått. Så den redan övergödslade jorden plantan nu med nässelvatten befinner sig i har skapat en liten katastrof.

Dessutom vattnar de rötterna inte bladen eftersom kunskapen om hur man använder nässelvatten onekligen saknar korrekt information. Givetvis handlar det om att de vet bäst också. Naturen har ju aldrig varit deras vän utan något man bekämpar och med den inställningen väntar kritiken inte länge på första bästa tillfälle att såga naturmetoden, sparsamheten och miljövänligheten..

Dessutom bekämpas inte bladmögel genom att göra rätt från början, att sluta överdriva kvävegödslingen! Det bästa med idiotin är ju att de vägrar inse sina egna misstag och att de själva är orsaken till alla sin problem med växterna.. Sedan har de ett sjå med att spruta mot bladmögel, vars enda orsak är överdriven gödsling. Cellväggarna blir tunnare av för mycket kväve och de brister då och bladmöglet bryter ut. Vilket ju mycket regn eller vattning alltid frigör. (Växten blir också känsligare för frost.)

Nässelvattnen kunde alltså minska gödslingsbehovet avsevärt. Nässelvatten är ju gratis. Tar en vecka att mogna och är drygt. Koncentratet kan inte användas direkt på bladen utan måste späs, men räcker alltså till stora fält genom att vattna med stril… Glöm inte den dagliga omrörningen/vispningen med tex grävgrep, eftersom bakterier som trivs i syrefattig miljö inte ska få utvecklas.. De flesta nyttoväxter o blommor trivs inte med sådana bakterier.. Späs nässelvattnet med 5 delar vatten kan det användas på rötterna istället. Maning till försiktighet. Ingen planta får vara uttorkad. För mycket nässelvatten kan skada det också särskilt om annan gödning är överdriven.

Ska vi tro dessa dystra enögda profeter så skulle det vara den okända nässlan och dess mirakelmedel som burit bladmöglet till ära och förtjänstfull berömmelse av giftindustrin.. Givetvis följda av de till ”kyrkan” anslutna och aningslöst troende. Tyvärr är bara kvävet boven och det är ju en besvikelse att det blott är ens eget fel och ingen annans.. Men vad ska ”giftindustrin” leva av om inte idioti och aningslöshet..

Dessutom är ju nässlan med sitt mineralinnehåll stärkande för växten och hjälper den utveckla sin egen motståndskraft mot sjukdom. Precis som människokroppen och vårt misshandlade immunsystem bortglömda också behöver näring för att klara den saken..

Tänk en stund på gödselbrunnarna som lider av syrebrist. Där omrörning är ett skämt. Tonvis av Kiss o bajs blandat, vilket är det värsta man kan göra. Stinker som helvete och sprids på åkrarna utan betänkligheter.. och marinerar all hängande tvätt dessutom för att lantluften ska få all den charm den behöver. Om inte denna blandning innehåller miljarder för marklevande växter ogynnsamma bakterier från syrebefriad miljö så får samma giftindustri slå igen..

Alla kan fylla en hink med nässlor och hälla på regnvatten eller från kran. Röra om varje dag och känna hur nässelvattnet på en vecka mognar till en naturlig överraskning. Tog du inte en hink med lock bör du ha något annat som håller tätt. För flugorna tror tydligen att det är fest..

Ny för tiden har en tjock tråd av bärhandtaget från en färghink av skruvdragaren tjänat som visp.

 

Annonser

Written by CastoroPollux

15 maj, 2016 den 12:59

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: