castoropollux

Not just another WordPress site

Högt Kolesterol?

with 2 comments

.

Högt Kolesterol?

Kolesterolets höga halter i blodet innebär ju risker säger dagens profeter. Att det är b-vitaminer deltar i balansen för blodfetter kanske borde betonas mer för folk, inte att skrämma dem för fett, smör osv eller tex LCHF. Dessutom ökar blodfetterna i blodet i de fall kroppen bekämpar en infektion. Fråga på vårdcentralen varför det kanske är svaret de inte berättar om, särskilt när din husläkare ska prångla på dig ytterligare ett preparat ur skåpet..

Särskilt intressant blev bekräftelsen på ”höga blodfetter” när damen på fiket berättade att de i livet på landet ätit massor av ägg hela livet men aldrig haft höga värden av kolesterol. Förrän den dag kroppen drabbades av en infektion, då förslog man kolesterolsänkare…? Ovetandes om detta faktum och hållen i okunskap av sin husläkare (?) fortsatte alltså okunnigheten tills mötet flera år senare med mig. Sveket från vårdcentralerna är minst sagt skrämmande.

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. ”Låta maten vara vår medicin och medicinen vår mat !” – sagt av Hippokrates för ca 2500 år sedan – och det gäller fortfarande – eller ?

  Mera ingående om det ämnet här.

  Gilla

  Josef Boberg

  7 januari, 2017 at 20:09

  • Det blir svårt att lära om i ett samhälle som sedan bröstmjölken lärt att låta medicinen värka som mat.Födslovåndorna måtte smärta och skria. Vårt Livsmedelsvärk är trångt i passagen och porten, de silade hellre mygg än kamelen.

   Nu när vetenskapen översatts av ljusan blick och LCHF står på kolonner i RELIEF som krona på mänsklighetens verk. Skall vi fira återtåget till vårt land av god kost, logi och himmelrike. En kultur utan like, flödande av mjölk, fett, honung och dess arverike.

   Gilla

   CastoroPollux

   7 januari, 2017 at 22:29


Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: