castoropollux

Not just another WordPress site

Ironin är bottenlös i Skriften – Se på Ormen och få din synd förlåten!

leave a comment »

Av alla de märkliga bibelställen som ofta dyker upp i text och hänvisningar är nog detta det mest sällsynt extrema och ovanliga. Det om Kopparormen i 4Mos 21.4-9.

Få texter är väl så djupt ironiska och tydliga som det korta stycket i fjärde Mosebok. Ingen vill vara ironisk kring Guds Nåd utom Gud själv möjligtvis. Den är trots allt en levande verklighet. Denna bibeltext som så frankt lägger i dagen vad som utspelat syftar också på det faktum vilka och vad som till slut dömer Jesus till döden. Finner Pilatus korruption inte alls räcka till för det maktens missbruk, denna förvrängda syn på Gud, på Jesus, de har, att det är på fullt allvar och övertygelse Djävulen själv de dömer till döden och korsfäster, inte Guds Son. De tvingar till och med Pilatus och folket att frige Barabbas. Allt för att slippa undan att tvingas ändra något i sina liv, riskera förlora sin allomfattande makt och kontroll, sitt skräckvälde över folket, sin status, sin position, fortsätta sitt inarbetade hyckleri (den som är syndfri, han kaste första stenen).

Att korruptionen härskade råder ingen tvekan om. Frågan blir om inte det faktum att duvomånglarna blev utjagade ur Templet tog dem åt hjärtat värre än något de konfronterats med av Jesus. Den lönsamma kommersen fick ett abrupt slut för nog är det så att försäljningen också inbringade inkomster till denna djupt korrupta kyrka.

Så ligger det en förutsägelse i att det är Ormen det fallna folket ska se på för att bli förlåtna? Det är synnerligen svårt att tvivla på den saken och detta faktum. Profetiorna om Jesu kommande lidande i GT är inte nådiga, ”Han kom till sina egna och de tog inte emot honom”. De skriftlära och Fariséerna som senare dömde Jesus måtte ju i något av detta skeende som dem ständiga kritiken, den planerade avrättningen var, undanröjandet av den tidens för korruptionen största problemet, ha dragit sig till minnes skriften själv och 4 Mos. 21.4-9

För oss andra troende blir inte fenomenet Ormen alls den belastning den utgör för det korrupta ledarskap som så hårt gick emot Guds vilja och lämnade hoppet, ljuset, för att ägna våld, övergrepp, förföljelse, summariska och bestialiska avrättningar, bitterhet och besvikelse så mycket energi. Ja, varför inte! Vad kan inte summan bli av trängseln kring åteln, Jesu död, bli för alla gamarna som samlas där, i förhoppningen att de vann något. Matt 24:28. De förlorade allt, templet, välsignelsen hade de inte, hela Jesu Ve-rop över dem vittnar mot dem och uppdraget, att vara en rest att vinna människor åt ett Rike, som inte var av denna världen, gick till de troende på nåden, de som fått hopp. De människor och Lärjungar Prästerskapet mördade och slaktade för att injaga skräck i människorna. Språket är detsamma idag. Betänk det faktum att sanning är lika farlig och avslöjande idag..

Written by CastoroPollux

3 november, 2019 den 13:08

Publicerat i Politik

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: