Castor o Pollux

Not just another WordPress site

Qviberg och Stalinister!

leave a comment »

Qviberg och Stalinister!

 

En stor del av Metro’s redaktion hoppar av sina jobb. Det skulle jag också gjort med ett sådant dumhuvud som Qviberg i avsaknad av tydligen lika mycket vett som Trump.

Den som likt Qviberg kallar journalister för ”Stalinister” är lika farlig som Stalin själv.. Stalin jagade ju trots allt kommunister, glömmer den ”fria” världen det? Samma sorts människor som Shitler. Lika behjälplig till den ”fria” världen var Jeltsin.. Samma krafter som nu ökar våra klyftor, dränerar välfärden, sänker skatterna, framtidshoppet, ökar fattigdomen och sänker lönerna.. En svart revolution. En sådan kanske Friberg inte kommer försöka motverka alls.. Luften har vi ju fått för att fylla med fabriksrök och avfallet kan vi spola ut i vattnen som vi fått att fylla med allsköns skit. Människan ångar på som om inga naturlagar finnes eller någonsin funnits. men marken behöver inte skaka särskilt mycket för att påminna den glömske..

Att media högervridits och ”public Service” likaså verkar gå alla dessa våra nya ”befriare” förbi. Men som sagt de andra rider ju bara på vågen. Tids nog kommer de ändå visa att ”Stalinister” var det enda de hade intresse i att märka ut.. I fyller Sd’s politruk Åke med ”vänsterextremister” och favoritrepliken ”Du Ljuger” som enda retoriska nacksving att imponera på imbecillerna med. Åke behöver inte trygga ett krigsmaskineri för att planerna ska se rent mörka ut.. Storhetstiden är inget för de många utan blott för några få.. Det sista kan inte Qviberg slippa undan som garant för.. Om vi kan andas, drunkna eller kvävas spelar nog ingen roll när tapeterna har vinstmönster till och med runt hörnen.

Antalet mord begångna av extremhögern sedan mer än ett decennium får begreppet ”Stalinister” att se komiskt ut. Vad är fegisen Qviberg rädd för? Pennor, åsikter, tankar, uttryck, demokrati? En revolution? Den enda som pågår under EU’s koloss på larvfötter är ökade klyftor, en privat resistent bakterie & vinstuttagen svindlande skatteflyktiga miljarder. I välfärdens nerförslut ligger trygghetsavtal, anställningsvillkor och skräpar. Det väntande magplasket i låglönelandskapet säger väl inget om Qvibergs planer. Den som säger det Qviberg vill höra kan säkert få rundligt betalt.. Stalin skäms väl över att vara lik Qviberg. Satsa allt på att skita i miljön ser ju populärt ut. Gynna sina egna för deras förtjänster får liket att blekna mer än dödens kallas avtryck…

Vinstuttagen satsar SD helhjärtat på och har så gjort eftersom det gynnat deras karriär baserat på missnöje medan väljarna inte förstår dubbelspelet.. Det är klart att Qviberg försöker skaffa billiga poäng genom att hoppas fördumningen inte ska genomskåda det simpla spelet och den skyggande retoriken vars valör av demonisering borde kontrastera det land Qviberg de facto befinner sig i. Att flagga åt pöbeln är inget att skryta med även om polisen tycks favorisera extremhögern och göra allt för skydda sina förmodade politiska släktingar från både glåpord och protester..

Den akademiska utbildningen kanske kommer utgöra en bristvara inom polisyrket, inte särskilt förvånande att yrkeskåren inte har plats för demokrater eller hedersamma. De har ju motarbetats förmodligen sedan Palme sköts.. Lena Tysk gav ju bara uttryck för vad som kan sägas inom fyra väggar, vilket inte kan ha varit första gången… Hur det ska gå för Stefan Holgersson, Marmgren och de andra som hela tiden ger ett så solitt och hedersamt intryck av en kår som inte verkar sakna förnuftet och hedern alls, kanske går att förutsäga. Där är iaf Qviberg inte ensam..

Qviberg som Moderat Rebell tycker sig vilja rädda omvärlden från något hot. Riddarkonceptet slår slint som om visiret sitter i vägen. ”Stalinister” som ett hot mot, är det vinsterna? Hur sjuka vinstintressena varit, kan ingen med förnuft undgå hur 2 decennier målat stora vackra ord och lika mycket vinster åt sig själva. Om sedan ämnet är försäkringar, skola, vård, omsorg, samhällets trygghet, löner, avtal eller annat så är det alla vi andra som blir blekare.

Hade Qviberg varit i början av sin karriär kunde ju ”Stalinister” se ut som ett misstag värdigt en pudel.. Sett så här i slutet av den spikraka karriären verkar erfarenheten fått vika för  den hamrande förtjänsten. Det är så man enträget bevisar att ingen vill jobba under Qviberg annat än med risk att kvävas.

Lämna gärna en kommentar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.